Akademia per programim / Академија за програмирање

Python

Python është një gjuhë programimi OPEN SOURCE  shumë i fuqishëm dhe fleksibël që mund të përdoret për zhvillimin e Uebit dhe API-së, bazen  e të dhënave, sistemet automatike,  maqineri, robotikë, inteligjencë artificiale, krijimin e lojërave dhe shumë të tjera..

Python njihet gjithashtu si  "gjuhë programimi për haker" sepse përdoret  në sigurinë në internet dhe në rrjetet dhe sistemet për testim.

Programimi në Python , mund të përdoret në mënyra të panumërta në jetën tonë të përditshme.

Python mund të përdoret falas, qoftë për qëllime tregtare ose për qëllime të tjera. Lehtësia e mësimit dhe përdorimit, si dhe zbatimi i tij i shkëlqyeshëm praktik, kanë çuar në rritjen e vazhdueshme të Python në treg, si në botë ashtu edhe në vendin tonë.

Sipas indeksit të shoqatës më të madhe në botë të ekspertëve të IT - IEEE Computer Society, Python aktualisht është gjuha më e popullarizuar e programimit.

Popullariteti i tij konfirmohet nga renditja më e lartë në anketat Stack Owerflow dhe TIOBE Index, numri i madh i projekteve të GitHub që e përdorin atë, si dhe fakti që me vite kjo është gjuha e programimit që zhvilluesit më së shumti duan të zotërojnë në të ardhmen.

Mbështetje me mjete  dhe bibliotekat te shumta, si dhe prania në platformat më të mëdha (Windows, Mac, Linux, Raspberry Pi), komuniteti aktiv i Python Development, gjuha lehtësisht e kapshme dhe parashikimet që kjo gjuhë do të jetë edhe më popullore në dhjetë vitet e ardhshme kanë çuar qe Python te jete shume prezent në tregun e brendshëm dhe te jashtem.

Python është i lehtë për tu mësuar. Sintaksa e saj është krijuar për të qenë e lexueshme dhe e thjeshtë dhe mjaft e ngjashme me anglishten e zakonshme. Vetë numri i funksioneve në gjuhë është i vogël, kështu që kërkon pak përpjekje për të bërë programet e para. Kjo është arsyeja pse nuk është për t'u habitur që Python është gjuha më e popullarizuar e programimit fillestar që mësohet në shkolla dhe universitete, dhe shpesh mësohet nga programuesit që duan të zotërojnë një gjuhë të dytë ose të tretë programimi.

 

PLANPROGRAMI:

1                            Python and Programming Fundamentals

2                            HTML & CSS Fundamentals

3                            Object Oriented Programming in Python

4                            Python Net Programming

5                            Web Applications Building

7                            MySQL Programming and Administration

8                            Python Data Access and Processing

9                            Graphic Applications Development

10                          Test Automation and Quality Assurance

11                          Service Applications Development

Please login to get access to the quiz
(Next Lesson) Frontend JavaScript Development
Back to Akademia per programim / Академија за програмирање

Course Curriculum